Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Helena1

13. 2. 2008 9:36
Podivné

Také jsem slyšel lítost nad tím, že veřejná volba neprobíhala aklamací, tedy tak, že každý volitel by vstal a řekl koho, či jak volí. Bohužel za to nemůže nejenom Vlček, ale ani nikdo ze senátorů či poslanců. Podle platného jednacího řadu je tímto způsobem možné hlasovat jedině a pouze v případě hlasování o důvěře vlády.

...a proč by Vlček nemohl prosadit, že pro tuto chvíli je to jediný přehledný způsob a takto jednoduše to zvolit? I malé dítě pochopí, že efekt je stejný jako při "komickém představení" co se odehrálo.

0 0
možnosti
LH

ant.

12. 2. 2008 22:41
Pane Vlčku,

jsem zvědavý, zda v případě, že opět budou rozdílné názory na hlasování - zda tajně či veřejně - necháte hlasovat o VEŘEJNÉM HLASOVÁNÍ  a v případě, že ho jedna komora parlamentu zamítne, necháte hlasovat  TAJNĚ -  bylo by to fér, protože opačný postup jste už použil - a jak se osvědčil, to mohl vidět každý...

0 0
možnosti

Zdeněk

12. 2. 2008 22:38
Co takhle,

začít používat svůj selský rozum a nebýt loutkou poslance Paroubka ,to by mu vyrostl silný protikanditát do čela ČSSD .

0 0
možnosti

střelec

13. 2. 2008 12:31
Re: Co takhle,

To nemůže protože by domů dostal kulku a nebo přímo ve sněmovně do hlavy .Paroprase nesnese odpor.

0 0
možnosti
JS

ikaika

12. 2. 2008 19:04
sice čssd nesnáším ale...

 aspoň blogují pod svými jmény a nepotřebují modré  blogery 

viz: malý šimoník  kopal polanecký  kříž  ap. v pátek a v sobotu jsem viděl unaveného člověka který se snažil vést podivnou štvanici bez výsledku, do toho mu celou dobu kecala "Moderátorka" Němcová.

Pane, obdivuji Váš klid, já bych jí určitě...ať mě ty báby sežerou ...natáhl!!!

 

0 0
možnosti

Václava

13. 2. 2008 10:20
Re: sice čssd nesnáším ale...

Paní Němcová měla praktické rady a připomínky, pan Vlček byl úplně v háji. kdyby věděl, co má dělat, nemusela by mu paní Němcová napovídat jak malému školáčkovi. Měl se na to řádně připravit.

0 0
možnosti
A

antizelenka

12. 2. 2008 18:43
Parubek,Bulban,Vlček,Škromach

ještě nějaký čelný představitel ČSSD se bude prezentovat na blogu?

neupírám jim svobodu publikovat,ale k hlásání svých politických hesel máte stránky vlastní strany

ale to nikdo nečete,že??:-P

0 0
možnosti

jolen

12. 2. 2008 16:14
jste alibista

a naprosto Vám chybí jakákoli sebererflexe, na svou funkci absloutně nestačíte, udělalo byste velkou radost většině národa, kdybyste se šel věnovat něčemu jinému

0 0
možnosti

Denisa

13. 2. 2008 9:06
Re: jste alibista

R^:-)

0 0
možnosti

68

12. 2. 2008 15:13
protiústavní jednání

Pane Vlčku, máte funkci a pokud ji nezvládáte, tak byste měl odstoupit. Vždy existuje několik právních názorů a vy jste při společné schůzy ten, který si musí vybrat . O Vašem vystoupení se nedá říci nic jiného než, že jste to nezvládl. Už Vaše tvrzení, že Vám do toho okolo Vás všichni mluvili a napovídali, hovoří o Vaší neschopnosti! Jak vysvětlíte, že jste dal hlasovat o veřejné volbě a toto usnesení nebylo přijato nadpoloviční většinou přítomných senátorů, přesto jste toto usnesení přijal jako odsouhlasené, když čl. 39 odst. 2 Ústavy ČR jasně říká:"K přijetí usnesení je potřeba souhlasu nadpoloviční většiny přítomných poslanců nebo senátorů, nestanoví-li Ústava jinak." Nezdá se Vám Váš počin jako protiústavní!!! Možná by to  skončilo patem, ale od toho tam jste, abyste to uměl vyřešit, a to jste i mohl předpokládat a měl jste to mít projednáno s právníky a stranami. Takových to přehmatů tam bylo daleko více. Do pátka se naučte minimálně Ústavu ČR a jednací řád!

0 0
možnosti
KA

karel60

12. 2. 2008 15:29
Re: protiústavní jednání

I vy šibale, vám vypadlo jedno důležité slovíčko. Čl.39 odst.2 říká:

"K přijetí usnesení komory je třeba souhlasu nadpoloviční většiny přítomných poslanců nebo senátorů, nestanoví-li Ústava jinak."

A to slovo "komory" je klíčové. Z hlasování komor vyplynulo, že Senát je PRO tajnou volbu, ale Sněmovna je PROTI. Pak nastupuje Jednací řád PS, který říká: "Jestliže se komory neshodnou, platí hlasování vyšší komory, kterou je Poslanecká sněmovna."

Neupravujte si Ústavu jak se vám hodí, motáte hlavu lidem, kteří nejsou v právu znalí. Takže buď doplnit Ústavu, ale jednodušší by bylo přijmout Stykový řád komor, kde bude napsáno, že při společném zasedání komor se hlasuje jako celek, nebo hlasy jednotlivých komor se sčítají.

0 0
možnosti
PB

Skeptic

12. 2. 2008 14:55
Vlček je dětská káča

Záměrně jste vedl volbu tak, abyste prosadil volbu veřejnou a to v rozporu s názorem většiny volitelů. Za všechny další problémy jste vinen, tak se nevymlouvejte. A buďte alespoň jednou chlap a ne Roccova onuce

0 0
možnosti
KA

karel60

12. 2. 2008 15:06
Re: Vlček je dětská káča

Samozřejmě, že to byl záměr ČSSD a vy si myslíte, že kdyby byl předseda PS člen ODS, že by otázku nevyužil ke prospěchu své strany? Tak naivní snad nejste.

0 0
možnosti
JU

sageorg

12. 2. 2008 14:25
Byl jste zmatečný!

A pozor na přepracování z těch nekonečných přestávek!

0 0
možnosti
A

antizelenka

12. 2. 2008 14:24
pane Vlčku - opravdu Vám nezávidím

muset kočírovat toto divadlo je náročné,zvláště poprvé.A dobrovolně chtít toto martýrium podstoupi může jen masochista,nebo rath.

Jen mě zaráží proč lžete - viz.odhlasování konce schůze do 19.00 hod, když jste hlasovali cca v 19.30 ??

P.S. Co by se stalo,kdyby jste před hlasováním řekl: Dávám hlasovat o veřejném hlasování??

jaký je trest za stranickou zradu?

0 0
možnosti
KA

karel60

12. 2. 2008 14:38
Re: pane Vlčku - opravdu Vám nezávidím

Doufám, že chápete proč pan Vlček nechal tak hlasovat. Kdyby byl předsedou PS člen ODS, určitě by to udělal obráceně. S tím, že předsedou PS je člen ČSSD se musíte smířit, protože ho do čela PS zvolili i poslanci ODS.

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2418x
Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miloslav Vlček (ČSSD)

Seznam rubrik