Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Boris

14. 12. 2007 14:50
Pane Vlček?

Vy jste VÚL.Každý protest je legitímní.

Od čeho máme ústavní soud který nedokáže ještě před vstoupením zákona posoudit zda je legitímní či né.

Za co jsou tito soudci placeni?

Kde je nějaká demokracie i od Vás posranců. Není Vám tak trochu hanba (všem)sobě přidávat a chudším odebírat jejich práva,Kde vy berete odvahu mít v nemoci 100% .Zdarma cestovné a jiné prebendy když všichni ostatní si to vše musí zaplatit.

Vy všichni napříč stranám sajete z našich daní a my Vám nesmíme nic vytknout natož Vás odvolat ...Vy jste všichni zvoleni několika tisíci hlasů a činíte si božské výhody .Tak co není Vám hanba.......Vy nemáte páky na to aby jste soudce donutili k tomu aby rozhodli ještě před nabytím zákona......Vy píšete že bude mít onen zákon MOŽNÁ krátkou dobu trvání,Jak vyřešíte v tomto momentu to že se budou vybrané peníze potom vracet těm kteří se budou bát ozvat a zaplatí...Není již tohle protiůstavní....Prosím odpovězte .Děkuji Vám za odpověď na kterou čeká moc lidí.

0 0
možnosti

Marek

14. 12. 2007 15:48
Re: Pane Vlček?

Samozřejmě žádné peníze se vracet nebudou. Zákon platí a bude platit minimálně do případného rozhodnutí ústavního soudu o je neústavnosti. Rozhodnutí Ústavního soudu nemůže míst zpětnou platnost.

Ale ke lhaní voličům, co toho ČSSD naslibovala - zpět vrácení odchodu do důchodu na 60 let, splnění podmínek pro přijetí Eura a pod. Co dokázali: dluhy, dluhy, dluhy.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

14. 12. 2007 14:33
Nevolím

 ČSSD a nemám tu stranu ráda. Nemusím souhlasit s názory pana Vlčka, ale myslím, že je jedním z mála poctivých politiků. A na rozdíl od sexymozku a dalších "bloggerů" z ČSSD ve svých článcích neagituje, ale píše, co si myslí...tedy aspoň doufám-)

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

14. 12. 2007 14:22
Teď jste ťal vedle

Pane Vlčku. Je všeobecně známo, že poslanci (zejména socialističtí) kážou plebsu, že plebs musí mít v (pod)průměrné úrovni všeho z "veřejných" zdrojů "bezplatně". A sami pak zcela samozřejmě využívají výhod kvalitních tržně placených služeb. Vy holt nepřenesete přes srdce, že se člověk bude muset rozhodnout mezi údržbou vlastního zdraví a novou televizí. A svíjíte se hrůzou před tím, že se někdo určitě a hlavně (což je pro Vás zřejmě to úplně nejhorší) svobodně rozhodne pro novou televizi. Vám socialistům evidentně peníze nesmrdí, pokud tedy jsou ve vaší kapse. Rozhodně vám ale smrdí peníze, které si někdo jiný ve volné tržní soutěži vydělá poskytnutím kvalitní řádně zaplacené služby.

0 0
možnosti

pavel

14. 12. 2007 14:21
Už jsem to psal někde jinde, ale zeptám se znova

proč jste loni nekřičeli, nesepisovali petice, nevyzývali k neposlušosti, když parlament schválil tak protiprávní zákon, jakým bylo zkrácení platnosti dálniční známky o celý měsíc? Opravdu by mě to moc zajímalo.

0 0
možnosti

Jan Němec

14. 12. 2007 14:18
Jde o to, že ústavní zákon je nadřazený

Jsem pravicově zaměřený a souhlasím s poplatky. Musím se však zastat signatářů výzvy. Jde o to, že ústavní zákon, kde se píše, že lékařská péče je bezplatná, je nadřazený běžnému zákonu, kde se uvádí poplatky u lékaře. Takže pokud chceme postupovat opravdu demokraticky a podle práva, musí se nejprve změnit ústavní zákonu. Je to, bohužel, komplikovanější cesta, ale je to správná cesta. Není možné, i pro dobré úmysly, obcházet ústavu. Samozřejmě, toto je můj výklad a platíme si ústavní soud, aby určil, který výklad ústavy je správný. Je s podivem, že tuto funkci plní ústavní soud tak pomalu. K tomu, že to koncepce zdravotnictví nebyla předložena voličům - osobně jsem se domníval, že politik nejprve předloží svou vizi voličům, potom vytvoří a parlamentem nechá schválit zákony, podle kterých se ta vize realizuje. Pan Julínek jde na to naopak. Nejprve zrušil nemocnice, nyní představuje zákony, na základě kterých to udělal a doufejme, že někdy se dočkáme i vize. Schválení voliči netřeba.

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

14. 12. 2007 14:14
Krasne....

"Já si jen myslím, že voličům se lhát nemá. Nic víc." To zni krasne, pane poslance Vlcku... Obzvlaste od clena CSSD.... Pamatujete si jeste na Sobotkovo povolebni: "předvolební sliby ČSSD nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce" 8-o8-o8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2418x
Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miloslav Vlček (ČSSD)

Seznam rubrik