O vejcích, která snesla ODS

27. 05. 2009 15:24:22
Každému, kdo se naší politickou scénou zabývá jen trochu podrobněji, je jasné, že české společnosti dominuje levicové smýšlení. Pokud by tedy k volbám přišli vždycky všichni oprávnění voliči, pravice by nikdy neměla šanci na volební vítězství. A pravice to samozřejmě ví. Seznala, že jen pokud otráví dostatek lidí a podprahově je přesvědčí, aby k volbám nechodili, pak její šance rostou.
Dalším receptem pravice je vzbudit v lidech strach. Ne ČSSD, ale ODS to byla, kdo i s pomocí mnoha médií rozpoutal před minulými parlamentními volbami agresívní předvolební kampaň. Nepamatujete si? Nebudu připomínat Kubiceho pomlouvačnou zprávu, to už byla jen třešnička na dortu. Vzpomenu jen, že ČSSD v té minulé kampani byla označována za nejhoršího škůdce domácí politické scény, který bude ještě více škodit po případném volebním vítězství, protože se zcela určitě spojí s KSČM. Opakovaný vtip sice přestává být vtipem, ale situace se opakuje. Zmiňovaná teze je české společnosti vnucována už minimálně čtyři roky. Důsledkem je pak nejen stoupající agresivita, ale s ní rostoucí nenávist. Za příklady netřeba chodit daleko. Stačí si projít diskuse pod články a blogy nejnavštěvovanějších zpravodajských serverů. Naši voliči a voliči levice obecně jsou v nich při nejlepším označováni za vyžírky, čekající s otevřenou dlaní a parazitující na poctivě pracujících lidí, asi oněch pisatelích. Jsou to zkrátka „socky“, které se po vítězství ve volbách spojí s „bolševikem“ a zavedou tady stalinistické peklo, neboť k dovršení všeho naši zemi ještě dovedou do područí Ruska!
Stejně, jako je nepopiratelnou skutečností, že vejce snášejí především ptáci, zůstává jasné, že je to právě politika ODS, která s takovými pojmy operuje! Důvod je jasný. ODS potřebuje navýšit počet svých primárních voličů. Její potenciál je objektivně nižší, než mají levicové strany a tak se, dodávám, že legitimně, snaží zmanipulovat ty, co se zmanipulovat dají. Nejlepší - a ODS nejednou vyzkoušenou cestou - je pak „voličská mobilizace“. A protože mobilizovat je nutné vždycky proti něčemu, je potom vše jasné.
Jenže - do předních mobilizačních šiků se vždycky, a to i bez přičinění „generálů“, hrnou ti nejradikálnější a nejzmanipulovanější. Důsledek? Primitivismus a obhroublost politické scény. A protože jen málokdo ponechá vinu na sobě, je třeba zvednout ukazovák směrem k lídrům konkurenčních stran.
Prezident Václav Havel občas počastoval náladu ve společnosti slůvkem blbá. Obávám se, že takovou tu právě nyní máme zase. Okřídleným se stalo také jeho rčení, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Já bych řekl, že v těchto a následujících měsících si tím vítězstvím pravdy a lásky tak moc jistý nejsem. Škoda.
Autor: Miloslav Vlček | středa 27.5.2009 15:24 | karma článku: 30.09 | přečteno: 5678x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 18.37 | Přečteno: 207 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 16.76 | Přečteno: 476 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 385 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.70 | Přečteno: 248 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 669 | Diskuse
Počet článků 75 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2418
Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miloslav Vlček (ČSSD)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...