Diskuse

Tohle také nese krize

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nenechám si s... na hlavu

20. 6. 2009 12:10
Trochu jiný soudek vína

ze své zkušenosti se zatím nejmenovanou firmou se kterou jsme spolupracoval na dvou naprosto rozdílných akcích, jedna byla placena státem a druhá soukromím investorem, obě však byli tragédie pro obyčejné lidi

Mohu jednoznačně říci, že krize nepřišla z Ameriky ale způsobili ji sobečtí, bezcharakterní, nemorální lidi, kteří pracují pro velké společnosti - zneužívájí státních peněz pro lichvu  - zneužívání subdodavatelů- zadlužují lidi - likvidují rodiny - využívají lichvářských smluv a obelhávají při podpisech smluv.

 ŘÍKÁM DOST!! OKRÁDÁNÍ A PODVODŮ ZA STÁTNÍ PENÍZE

KDO OPRAVDU R^CHCE BOJOVAT PROTI KRIZI MUSÍ SE PŘIDAT A CHRÁNIT SVOU ČEST .

0 0
možnosti

Mira UL

20. 5. 2009 11:24
Srovnám-li ústní projev

pana poslance v parlamentu (eeé...ee) a úroveň tohoto článku, pak musím konstatovat, že tento článek není z mozku pana poslance. Čili, někdo napsal článek a pod něj jméno pana poslance.

Další podfuk, soudruzi, jen tak dál!

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti

sualk

22. 5. 2009 21:29
Re: Srovnám-li ústní projev

R^

0 0
možnosti

Stará kára

20. 5. 2009 11:23
Cože?

To bylo taky v těch zprávách? Že pracují přesčas dvanáct hodin bez náhrady?  Už jste to avizoval příteli Štechovi? Proč odbory nezasáhnou? K čemu jsou? K užvaněným demonstracím?  Že se ptám - samozřejmě. Nikdy neuměly skutečně pomoct (např. zaměstnancům obchodních řetězců).

Proč vás zajímá znění zákoníku práce, když při jeho porušování umíte jen napsat blog (pokud ovšem nekecáte).

Nejprolhanější je tvrzení: "Nelíbí se ti to. Před branami stojí desítky jiných".  Copak se dnes propustí tak snadno? A "zadarmo"?

Já vím. Blíží se volby a vy se (po extempore s vaším předsednictvím) potřebujete opět velhat do Paroubkovy přízně. Opravdu - být politikem znamená mít hroší kůži (nebo nemít ani náznak morálky).

0 0
možnosti

SID09

22. 5. 2009 21:52
Re: Cože?

No já si taky myslím, že pan Vlček kecá a pouze politicky agituje. No nic, ale k problému. Na jak daleko před sebe ten zaměstnavatel vidí ty zakázky - na 14 dní , na měsíc ? Ano nedivím se, že při tak krátkodobém výhledu nepřijímá další zaměstnance, protože po pracovně právní stránce by to mohl od inspektorátu práce pěkně schytat. Pokud vyplatil odstupné a tyto zaměstnance znovu  zaměstnal, tak by tuším měl požadovat jeho vrácení.... Těch záludností pracovního práva je mnohem ví, než jak to pro plebejce presentujete. ;-O

0 0
možnosti

medvěd brtník

20. 5. 2009 11:21
Zajímavé je, že poslanci a to i ČSSD nezaměstnávají

své asistenty v pracovním poměru, ale pěkně na ŽL, i když charakter práce pracovnímu poměru odpovídá. Takže porušují ZP a uplatňují švarcsystém. Proč si jen nezkusí, co to znamená pracovní poměr pro zaměstnavatele? Přihlásit se placení daně ze závislé činnosti a pravidelně měsíčně posílat hlášení o té dani a v lednu podávat celkové hlášení za rok, přihlásit k placení zdravotního a sociálního pojištění včetně těch hlášení, platit dovolenou, nemocenskou, státní svátky, odvádět zálohy na daně a na závěr také vyplatit odstupné, to se rozumí. Proč poslanci tak poškozují své asistenty? Proč jim nevytvoří krásné pracovní podmínky podle platného zákoníku práce?  Proč si nevyzkouší být zaměstnavatelem? Kritizovat tak snadné, že pane Vlčku, a ještě za peníze těch hnusných podnikatelů. Kdo by vás živil, nebýt podnikatelů?

0 0
možnosti

Stará kára

20. 5. 2009 11:14
Hrubá chyba v úvaze

Podnikatel ty lidi neodmítl vzít zpět, protože šetří (pracovní sílu musí na zajištění zvýšené poptávky zaplatit tak jako tak). Nevěřím, že si to vážně myslíte. On ji nechce vzít proto, aby nemusel platit odstupné (již podruhé). On toho pracovníka nemůže vzít ani na dobu určitou: neví, jak dlouho budou trvat zakázky. A stanovení "po dobu zvýšené poptávky" jaksi nechce náš supermoderní zákoník práce uznat.

Domácí úkol: znovu zvážit důvody. Pokud budete myslet hlavou (a nikoliv oranžovými klapkami), určitě přestanete sabotovat novelizaci ZP.

0 0
možnosti

DOBR

20. 5. 2009 10:46
Pane autore.

Vaše představy o podnikání a o podnikatelích pramení z naprostého odtržení od reality,způsobeného deformovaným prostředím ve kterém již dlouho žijete.On totiž podnikatel,na rozdíl od Vás si nemůže navyšovat příjem hlasováním,jako to Váš parlament učinil za dobu krize již podruhé.Rovněž podnikatel nemůže na rozdíl od Vás řešit své problémy zadlužováním,aniž by jej zajímalo kdo,kdy a z čeho ty peníze vrátí.Když tedy víte,jak by se měl správný podnikatel chovat,proč tedy nepodnikáte,abyste všem ukázal jak budete svým zaměstnancům vytvářet pracovní podmínky a životní úroveň,jako jste si vytvořili v parlamentu.Přeji Vám k tomu hodně štěstí.A že by Vás někdo postrádal v parlamentu,o to nemějte strach,maximálně by jedna rodná víska neměla super hřišťátko a daňový poplatník by ušetřil 35melounů.Tak si můžete vyhrnout rukávy,a s chutí do toho.Ďesivá představa,že ano.On totiž podnikatel je ten jediný,kdo Vám ty Vaše nezaměstnané může zase zaměstnat,tak mu do toho proboha alespoň nekecejte.

0 0
možnosti

Ježikača

20. 5. 2009 11:15
Re: Pane autore.

R^!

0 0
možnosti

grapas galvanizadas

20. 5. 2009 10:09
ff

Nevím co tím chtěl básník říci? Že úřad práce nefunguje jak má, Když zaměstnavatel nedodržuje zákoník práce? Že když nárůst výroby je dočasný,příjme zpět lidi a po snížení zakázek je bude dotovat ze svého,nebo jim opět zaplatí odstupné?  

0 0
možnosti

sibidlo

20. 5. 2009 9:58
Che

Anebo má stát politik  na straně normálních lidí s normálním právem na normální život?

Politik Brožová? Vám vy zmetkove jde o normální lidi do voleb:-©

0 0
možnosti