Diskuse

Je na čase zvednout prestiž učitelů

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

blastula

6. 2. 2009 13:26
Co si budeme povídat, pane Vlčku

Stačí se podívat na schůzi sněmovny a tomu, jak se chovají puberťáci se není co divit.Dospělí,navíc veřejně činní se před očima národa ( i světa) chovají jako  stádo utržené ze řetězu a disciplína je pro ně zcela prázdný pojem. U puberťáků je jurčité pozitivum- šance, že z telecích nápadů vyrostou.U dospělých je  naopak děsivá představa, že s takovým chováním se stanou ostatním příkladem.

0 0
možnosti

elenloth

5. 2. 2009 21:37
co je třeba hlavně změnit

je vzdělávání pedagogů. V rámci doplňování tzv. pedagogického minima jsem měla tu čest absolvovat dva odborné předměty, které moje škola nemohla poskytnout, na pedagogické fakultě UK. Takovou hrůzu jsem opravdu nezažila. Učili jsme se z okopírovaných skript někdy z roku 1970, které byly absoutně mimo a s moderním školstvím neměly absolutně nic společného (týká se učitelství chemie a odborných předmětů pro SŠ). Úroveň absolventek učitelství chemie (absolventy jsem nikdy nepotkala) tomu naprosto odpovídá.Tyto slečny by asi nenašly uplatnění na trhu práce a tak jdou učit na ZŠ, kde je rádi přimou a předhodí do jámy lvové = jakékoli třídy. Slečny jsou zděšeny úrovní žáků a nejsou naprosto schopny reagovat a naučit ty aspoň mizivé základy.Je to smutné,ale pokud budou z VŠ vycházet lidé nepřipravení odborně ani lidsky, můžete učitele platit jak chcete,ale novou generaci kvalitních pedagogů si nevychováte.

0 0
možnosti

blastula

6. 2. 2009 13:33
Re: co je třeba hlavně změnit

Zásadní chyba, že u odborných předmětů se preferuje absolventky peďáků a ne specialisty z oboru, Leckdy i na základce, o střední nemluvě, žák který se trochu o obor zajímá je znalostmi daleko před učitelem a z vlastní zkušenosti vím, že lidé z oboru občasným  vyprávěním reálných příhod z praxe dokázali zaujmout a vzbudit o předmět  zájem. To děvčata z peďáku neznají ani z doslechu.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

5. 2. 2009 18:54
V komerčním sektoru se tomuto způsobu vyjadřování

říká "marketingový blábol". :-/

Pan politik mluví líbivě a bezobsažně. To je akorát pro lidi, kteří nepoznají, že nádoba duní. Ale dovolím si při té příležitosti dvě poznámky:

1. Učitelé nepotřebují zvedat prestiž, ta se zvedne sama pokud z nich nebude systém školství dělat pitomce. Učitelé potřebují NÁSTROJE, kterými by mohli zvládat problémové žáky. Násilí je zakázáno, správně, ale co je povoleno?  Dejte učitelům jasné pokyny, co dělat v případě neakceptovatelného chování žáků. Jak se ubránit, jak je potrestat.

2. Speciálně pro poslance ČSSD. Teď vykládáte, že pro rozumný návrh zvednete ruku, ale v praxi nezvednete ruku pro nic, co navrhne druhá strana, i kdyby to bylo sebepotřebnější, pokud vám za to něco neslíbí. HANDLUJETE v parlamentu se zákony, tak neříkejte, že budete hlasovat pro něco rozumného. Paroubek vám to zakáže.

0 0
možnosti

CernoZelenySmejd

5. 2. 2009 18:26
ano jsem nečekal,

že některý z politiků a má a umí použít rozum! (byt je to spíše výjimka)!

0 0
možnosti

dzuvec

5. 2. 2009 16:25
částečně souhlasím

Jste jeden z mála sociálních demokratů, které uznávám a kterých si vážím. V tomto máte částečně pravdu, špatné postavení učitelů je specifikem české stratifikace společnnosti. Nikde jinde ve světě snad nemají horší postavení a váhu. Přesto nesouhlasím s tvrzením, že peníze ze zahraničních misí je dobré poslat na zvýšení platů učitelů. To je s prominutím blbost. Učitelé především potřebují, aby si jich vážili a respektovali jejich žáci. A ti zas potřebují, aby jim doma někdo řekl, že učitel má vždycky pravdu, i když se jim to někdy nemusí líbit. A to se neděje. Zatím má u rodičů spíše zastání pubertální spratek, než vysokoškolsky vzdělaný člověk s oprávněním vzdělávat jiné. :-/

0 0
možnosti

mammamia

5. 2. 2009 16:16
a kdyz uz jsme u toho

kde jste byl, kdyz se tento tyden obesil ucitel kvuli zpohlavkovani nejakeho nevychovaneho drzeho fracka? ten si nezaslouzil pomoc? (Y)

0 0
možnosti

mammamia

5. 2. 2009 16:18
Re: a kdyz uz jsme u toho

kdyz jste chtel zvysit ucitelskou prestiz, tak jste se za nej mel postavit a nenechat to dojit tak daleko. ale ony jsou lepsi anonymni hlody v pracovnim case nez nejaky skutek, ze?X

0 0
možnosti

blastula

5. 2. 2009 16:05
Pane Vlčku, píšete hezky,ale jste idealista

odtržený od reality, jako všichni politici.Nejen ve školství, všude jinde jsme se svým jednáním dostali daleko za úroveň civilizace a nezachráníme to ani supermoderním značkovým oblečení, dokonalým make-upem, nebo luxusním autem.Naše morální a lidské kvality klesly hodně hluboko a bohužel bezohlednost ve všech formách má volné pole.Pokud  se toto nespraví rychle- a na mnohé asi už nic jiného než bejkovec nepomůže-, nespraví se to už nikdy. Nová generace ,odchovaná vlčími moresy, už gentlemanské chování neuvidí ani ve filmech- ono totiž dnes chybí už i tam.

0 0
možnosti

mammamia

5. 2. 2009 16:02
uz mi to opravdu vadi

zacina to vypadat, ze jedine povolani, ktere za neco stoji v cr je byt ucitelem...........a co my vsichni ostatni? my si nezaslouzime zvyseni platu? kolik lidi ma povolani, ktera kazdy den hybou osudem kazdeho z nas...........ale nejdulezitejsi jsou ucitele. prestiz si maji zvedat sami. nechapu, proc by to mel za ne delat nekdo jiny. tohle neni komunismus.

0 0
možnosti

kilgore

5. 2. 2009 16:06
Re: uz mi to opravdu vadi

Prestiž je to jediné, co se jim zvedat opravdu nemusí. A mimochoddem například takový nastupující doktor si v platu nezadá s nastupujícím učitelem. Není to tedy rozhodně jediné povolání, kterému je potřeba přidat peníze. R^

0 0
možnosti

pidla

5. 2. 2009 16:00
Zvýšit platy,

aby šli učit kvalitní lidé, i muži, trestat rodiče, mobily i jiné rušivé prostředky, které rozptylují soustředěnost, zakázat v hodinách a zavřít oči nad přijatelnými fyzickými tresty. Toto vše je potřeba, i když je to třeba i krok zpět. A co je nejdůležitější, nezavírat oči  před řáděním i menšími prohřešky dětí na ulici, na veřejnosti, i když to není moje dítě a i když mohu rozčílit rodiče.

0 0
možnosti

blastula

5. 2. 2009 15:54
Svatá pravda, ALE...

někdy když učitele - nebo spíše učitelky poslouchám, nabírám dojem,že si snad svůj osud zaslouží. Co je to vzdechů typu - no to víš, s tím se nedá nic dělat- člověk musí akorát mlčet- já nikde nic říkat nebo psát nebudu, to ať dělá někdo druhej- jo, ten tatínek má v obci moc dobrý postavení , s těma já nic nezmůžu- čím já bych se živila...Až se budou umět spravedlivě naštvat, postavit do pozoru neřáda jeho  i rodiče, protáhnout ho od ředitelny až po sociálku a nedat se, případně najdou  odvahu s kantořinou švihnout, bude klid. Dokud ty pipiny budou držet a budou se bát se kvoknout, jiné to nebude a nepomůže jim ani svěcená voda..

0 0
možnosti