Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

důchodce

16. 10. 2008 13:59
pane Vlčku

jste  úplně vedle. Ostatně jako všichni  z těch malostranských paláců. O reálném životě, problémech a starostech běžných občanů, kteří vás(tak štědře) živí ze svých daní, nemáte ani potuchy. Sem tam se k urozeným uším všech těch blahorodí donese cosi od vašich našeptávačů, ale ti tuší o realném životě to samé. Život v nestydaté, bezbřehé a ničím neopodstatněné imunitě, bezbřehých výhodách, hnusných politických handlech. Partaje, které zplodili (opoziční smlouvu) umožňující uchvátit veškerý veřejný prostor. Nemáte ani nejmenší potuchy, co obnáší život obyčejné rodiny, kde se měsíčně sejde nějakých patnáct tisíc čistého, co se musí zaplatit, koupit. A pak nám v neděli v poledne jakési mluvící hlavy v tv vyprávějí cosi o čemsi. Nemluvě o výsledcích vaší (kolektivní) snahy. Na místo moudrých zákonů plodíte zrůdy, jež pak novelizujete dříve, než vstoupí v platnost. Dotičný článek jsem četl a naprosto s ním souhlasím. I to NEVOLTE, je výsledek vaší společné činnosti.

0 0
možnosti

Talerod

16. 10. 2008 10:57
Volit nebo nevolit

Teda nezlobte se, ale napsat, že politici jsou jako ostatní občané, jen na nich leží větší tího odpovědnosti, to je takřka nehoráznost.

Vždyť politik je člověk od nás voličů odtržen zcela a úplně, realita všedního života je mu povětšinou neznámá a vyjma populistického popojíždění na invalidním vozíku a slibování nesplnitelného těsně před volbami je jeho kontak s občany roven nule.

A naopak, žádnou velkou tíhu odpovědnosti nevnímám, podvody těchto lidí bývají většinou jaksi zamáznuty, či standardně vyšumí, nehledě na politickou stranu a přesvědčení.

Takže výzvu "Nevolte" je také možné braát jako výkřik beznaděje, že prostě není program ani politik, který by se dal volit.

Je-li na výběr pouze podvodník, lhář, demagog, kariérista toužící po co nejrychlejším zbohatnutí a pospávač ve sněmovně, tak prostě volba nás voličů je velmi obtížná...

0 0
možnosti

bede

16. 10. 2008 10:31
v trapu..

..vy jste v trapu a já vás z toho volbama tahat nebudu....

0 0
možnosti

lunak

16. 10. 2008 10:22
Ta výzva Nevolte!

má totiž své opodstatnění. V situaci, kdy politici rozhodují o nejpodstatnějších částech života každého jednotlive stylem "O nás bez nás" a tvrdí, že k tomu mají voličský mandát, je jedinou možností nevolit. Jen tak si totiž můžou uvědomit, že jejich funkce souvisí se správou státu (kraje, obce) a ne se zvůlí a arogancí vůči veřejnosti při prosazování vlastních či lobbistických zájmů. Demokracie není kolbištěm pro teorie o řízení státu, eufemisticky nazývané "střetem idejí" - o podobných věcech rozhodují referenda. Volič svěřuje politikům pouze omezený rozhodovací prostor daný jejich volebním programem. V české praxi je ovšem všechno opačně, a to napříč politickým spektrem. Nezlobte se, ale při volební účasti pod 50%, nemá žádný politický subjekt mandát k jakémukoliv rozhodování a volby by měly být zneplatněny. Jednoduše proto, že většině občanů se nezamlouvá žádná strana a žádný program.

0 0
možnosti

lunak

16. 10. 2008 10:25
Re: Ta výzva Nevolte!

Podrobnější vysvětlení podobných postojů nabízím zde: http://milannovak.blog.idnes.cz/c/53037/Proc-nechodit-k-volbam.html#t2

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS