Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

halohalo

1. 5. 2008 1:47
Modrý mozek nedokáže reagovat

na podstatu příspěvku. ;-D

0 0
možnosti
H

halohalo

30. 4. 2008 16:01
Je-li někdo nemocný nebo není

určuje lékař nebo pojištěnec? Lékař napíše neschopenku i tomu kdo není nemocný? Je tady někdo při smyslech? ODS jako vždy háže vinu na nevinné. Blb zůstane blbem i když je přelakovaný na modro. ;-D

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

30. 4. 2008 16:12
Re: Je-li někdo nemocný nebo není

zalez ;-O

0 0
možnosti
G

gumidos

30. 4. 2008 14:52
Bohužel mi chybí informace

o tom, jestli je rozpočtová kapitola "nemocenské pojištění" opravdu v přebytku. Pokud je, tak je postup vlády při skrečování 3 prvních dnů opravdové svinstvo. Nejsou to totiž peníze vlády. Případný přebytek je možné využít buď na snížení odvodů v dalším období, nebo na nějaký nadstandard - tedy zvýšení nemocenské.  Nemám nic proti tomu, aby bylo zabráněno ¨údajnému zneužívání nemocenské. Toho ale lze dosáhnout tak, že budou všichni rovnoměrně kráceni a ne tak, že nikdo nedostaneme zaplaceny 3 první dny.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

30. 4. 2008 16:12
Re: Bohužel mi chybí informace

http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/SZU2006_C_pdf.pdf

Návrh státního závěrečného účtu za rok 2006. Za rok 2007 tam ještě není.

0 0
možnosti
JS

bapchpytho

30. 4. 2008 14:06
Pane Hašku,

vaše strana má velmi zajímavý postoj k ústavnímu soudu,není to tak dávno,co jeden z vašich prohlásil:

V důvodech rozhodnutí soudu má Jičínský jasno. "Ústavní soudci jsou sice jmenováni prezidentem republiky, ale se souhlasem Senátu. Ten je, jak je známo, již dloho pravicově orientován a tomu podle mě odpovídá i dnešní rozhodnutí soudu," řekl Zdeněk Jičínský.

"I přesto však tento zákon

považujeme za protiústavní. Nyní se můžeme pouze snažit, abychom v

příštích volbách získali v parlamentu dostatečnou většinu," dodal." Tohle je vyjádření pár týdnů staré,viz http://zpravy.idnes.cz/ustavni-soud-odmitl-navrh-na-zruseni-ustavu-pro-studium-totalit-pye-/domaci.asp?c=A080313_100629_domaci_adb

0 0
možnosti
C

chodovar

30. 4. 2008 13:42
S článkem nesouhlasím

Kdo sledoval frašku u Ústavního soudu, kdy soudci v čele se svým předsedou nehodnotili vztah k ústavě, ale podstatu reformy, dávali své návrhy, jak by to řešili oni, ptali se svědků, proč to či ono vyřešili tak či jinak, bez napomenutí poslouchali politické projevy opozice,

ten si udělal svůj obrázek a s článkem pana Vlčka souhlasit nemůže.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

30. 4. 2008 15:59
Re: S článkem nesouhlasím

no, možná z toho slyšení udělali trošku divadlo, ale na rozdíl od Vás nepovažuji ústavní soudce za až tak velké pitomce, kteří si ty otázky vymysleli jen proto, aby ztrapnili v přímém přenosu pány Julínka s Topolánkem. Ty otázky byly dobře položené, tak položené, že se na ně dalo jen těžko smysluplně odpovědět aniž by člověk nemluvil pravdu.

Ten tyjátr si ale odpustit mohli.

0 0
možnosti
S

Soňa48

30. 4. 2008 12:50
Přebytek.

Tak že pane Vlčku, pokud je tento účet v přebytku tak neprovedem snížení plateb od občanů, jak navrhuje vláda, ale tento přebytek rozfofrujeme. Zneužívání neschopenek není žádný výmysl pravičáků, to je fakt a k podstatnému zlepšení došlo. Na mém pracovišti viditelně ubylo simulantů. Proč jsme byli v EU na špici v krátkodobé nemocnosti? nebylo to tím, že nízkopříjmové skupině pracujících simulantů se to vyplácelo?

0 0
možnosti
JN

dajana.p

30. 4. 2008 13:07
Re: Přebytek.

Víte, já opravdu netuším, co si o týhle deformě mám mylset. Řekla jsem zaměstnavateli, že si vezmu tři dny neplaceného volna, protože je mi špatně a mám teplotu a zaměstnavatel trval na neschopence, tudíž jsem chytla v čekárně další bacily a nebyla jsem nemocná tři dny (zadarmo), ale tři týdny. Tudíž pro mě to bylo horší,ne kvůli penězům, ale kvůli zdraví, momentálně jsem pořád "špatná" a trvá to už půl roku. Doktorka mi řekla, ať laskavě nesimuluju. Tak nesimuluju, jen je mi strašně zle a nemám právo na doktora, ani kdybych mu dávala tisíce.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

30. 4. 2008 12:26
Zajímavé

Takže ústavní činitel ( a člen ČSSD) mluví o zdravotním pojištění jako o POJIŠTĚNÍ (viz rozhodnutí ÚS). Beru, jen bych byl potom rád, aby pánové z ČSSD, speciálně pan Sobotka, přestali o tomto pojištění mluvit jako o DANI, nebo jej k dani přirovnávat.

Jedna z možných variant změny zákona klidně může spočívat v tom, že se za první 3 dny bude platit nemocenská, ale v symblolické výši, třeba jen 1 Kč. ÚS jako ten "vlk se nažere" a  "koza" nemocenské zůstane celá. Jen přibyde administrativa. Z toho je mi smutno. Dále je mi smutno z toho, že máme takto "zmrskanou" ústavu. Systém jinde běžný odporuje naší ústavě. Problém nebude v tom systému, problém bude v té Ústavě. ÚS ten "horký koblih" hodil do Parlamentu a na Vás, pánové poslanci a senátoři, je náprava.

0 0
možnosti
JM

praptak

30. 4. 2008 13:11
Re: Zajímavé

To že lidé z ČSSD mluví o poplatku jako o dani, je typické, používají termíny, jaké se jim zrovna hodí.Rv Zaujalo mě Vaše zmínění ústavy, v té vidím také problém.

0 0
možnosti
LH

ant.

30. 4. 2008 12:07
...a když ČSSD v r.2004 podstatně snížila nemocenské dávky..

...tak jste byl určitě proti  snížení DVZ pro výpočet  nemocenské ze 60% na 25% ...? - "Maximální (denní) nemocenská dávka za prvé 3 dny pracovní neschopnosti poklesne v důsledku nové redukce DVZ a současného snížení procentní sazby ze 303 Kč na 140 Kč - o 489 Kč; maximální dávka za 4. až 14. den pracovní neschopnosti v důsledku nové redukce DVZ ze 419 Kč na 386 Kč - nižší o 363 Kč -  maximální dávka od 15. dne pracovní neschopnosti zůstane na dosavadní úrovni 419 Kč. Maximální nemocenské za (prvních) 31 dnů pracovní neschopnosti se sníží ze současných 12.641 Kč na 11.789 Kč - takže jste připravili nemocného člověka o 852 Kč" - a kupodivu se neozval žádný kvikot odborářů ani levicových šibalů - pardon - poslanců...8-oco Vy na to, pane předsedo poslanecké sněmovny?...;-)

0 0
možnosti
T

Tausret

30. 4. 2008 11:44
Souhlas a karma,

snad bych jenom dodala, že i nesouhlas s něčím názorem nebo míněním lze vyjádřit slušně a kultivovaně. To co v současnosti předvádí ODS nelze nazvat ani jedním.

0 0
možnosti
D

drevorubec

30. 4. 2008 11:40
Boj o první 3 dny

Trošku malicherný boj, který má vzhledem nízké dávce nemocenské malý vliv na rozpočet.

Co je ale ve stínu veřejných diskusí, je nedostatečný zájem politiků zleva i zprava udělat něco pro lepší zdraví národa a spravedlivé dávky.

Stát by měl vzít v úvahu, že vetšina lidí, jejichž příjmy jsou nadprůměrné, jsou systémem šikanováni a nuceni řešit nemoci částečně přecházením a částečně dovolenými. Nemocenská dávka se totiž zdaleka ani nepřibližuje čisté mzdě, takže je takto nastavený systém vůči střední vrstvě nespravedlivý.

Myslím, že by bylo správné, dat firmám prostor, aby v rámci daňově uznatelných nákladů, mohly vytvářet motivační programy a podporu v nemoci pro zaměstnance, kteří absentují pouze, jsou-li doopravdy nemocní. Toto skutečně může nastavit pouze firma, ne stát.

Víme dobře, do jaké míry jsou sociální a nemocenské dávky zneužívány, proto nevidím jinou cestu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2418x
Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miloslav Vlček (ČSSD)

Seznam rubrik